woensdag 24 februari 2010

Gebakken kabeljauw met prei in roomsaus

gebakken kabeljauw met prei in roomsaus(voor 2 personen)
  • 2 kabeljauwhaasjes
  • 500gr prei in roomsaus (diepvries)
  • een overschot gekookte patatjes van de dag ervoor (of 2 dagen ervoor...)
  • bloem
  • peper en zout
  • boter
(werkwijze)
  • Smelt boter in een antikleefpan en bak de patatjes op laag vuur een twintigtal minuutjes tot ze een mooi bruin korstje hebben. Halverwege eens omdraaien. Pas zout opdoen als ze klaar zijn !
  • Warm de prei in roomsaus op in de microgolf volgens de instructies op de zak/doos.
  • Wentel de kabeljauw in bloem. Klop de overtollige bloem eraf. Kruid met peper en zout en bak op een middelhoog vuur 2 minuten langs ene kant en 2 minuten langs de andere kant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten