vrijdag 12 februari 2010

Gegrilde zwaardvis met paprika's

gegrilde zwaardvis met paprikaIn plaats van zwaardvis kan je ook tonijn gebruiken.

(voor 2 personen)
  • 2 eieren
  • 2 eetl olijfolie
  • 2 rode paprika's
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 eetl sherryazijn
  • 2 zwaardvissteaks

(werkwijze)

  • Kook de eieren zacht (4 minuten). Spoel ze onder stromend koud water en pel ze.
  • Ontpit de paprika's en snij in fijne reepjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan en braad de reepjes paprika een tiental minuten op middelhoog vuur. Voeg de ui en de azijn toe en kruid met peper en zout.
  • Maak ondertussen de grillpan warm. Strijk de zwaardvis in met olie en grill 3 tot 4 minuten aan beide kanten op hoog vuur.
  • Dien de zwaardvis op met de paprika's en snij het gekookt ei in twee voor erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten