dinsdag 9 februari 2010

Gemarineerde lamsboutsnede met gegrilde courgette en gratin

gemarineerde lamsboutsnede met gegrilde courgettes(voor 2 personen)
  • 2 gemarineerde lamsboutsneden (te vinden in bv. Colruyt)
  • 4 stukken gratin (diepvrieszak kant en klaar Colruyt)
  • 1 courgette
  • Provencaalse kruiden
  • arachideolie
  • boter
  • peper en zout

(werkwijze)

  • Doe de gratin klaar volgens de instructies op de zak. De diepvriesgratin van Colruyt in die grote zakken is echt zeer lekker, ik zou me er ziek aan eten !
  • Snij de courgette overlangs in 4 stukken, smeer in met arachideolie, kruid met Provençaalse kruiden.
  • Warm de grillpan tot ze zeer warm is en grill de stukken courgette ongeveer 4 à 5 minuten aan iedere kant.
  • Bak de gemarineerde lamsboutsneden op behoorlijk hoog vuur in een antikleefpan een minuut of 3 aan iedere kant. De binnenkant moet nog rose zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten