vrijdag 19 februari 2010

Gestoofde prei met verse zalm

gestoofde prei met verse zalmMet lekkere verse zalm van vishandel Albert in Nieuwpoort. Mmm...

(voor 2 personen)
  • 2 stalen prei
  • boter
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 2,5 dl melk
  • 1 eetl maiszetmeel
  • 6 eetl parmezaan
  • 4 schijfjes rauwe zalm
(werkwijze)
  • Snijd de prei fijn.
  • Stoof de prei in boter enkele minuutjes. Goed roeren.
  • Kruid de prei met peper, zout en nootmuskaat.
  • Voeg de melk toe aan de prei en laat even inkoken.
  • Doe in een tas een lepel maïszetmeel en doe wat water erbij, roer goed en voeg toe aan de saus.
  • Voeg 4 eetlepels parmezaanse kaas beetje bij beetje toe aan de saus terwijl je roert en laat even smelten.
  • Leg de prei op een bord, leg er de schijfjes rauwe zalm op en bestrooi met de rest van de parmezaanse kaas. Mmm...

1 opmerking:

Nans zei

Ben aan het snuffelen naar recepten met prei en zalm ( want dat heb ik in huis ) en dit klinkt wel als een erg lekkere variant.
Alleen ga ik de zalm dan bakken of meestoven denk ik.

Een reactie posten