donderdag 18 februari 2010

Hamburger met rode bieten

hamburger met rode bietenZeer speciale variatie op een gewone hamburger. Gezien in "Plat Préféré" op Canvas.

(voor 2 personen)
  • 300gr rundergehakt
  • 1 sjalot
  • 1 el kappertjes
  • 1 el opgelegde rode biet
  • 2 eierdooiers
  • 1 tl worchestershiresaus
  • eventueel verse peterselie
  • zout en peper
  • olijfolie

(werkwijze)

  • Meng het gehakt met de fijngesneden sjalot, een beetje peterselie, de kappertjes en worchestershiresaus.
  • Snij de opgelegde rode biet heel fijn en doe ze bij het gehaktmengsel.
  • Doe er de eierdooiers bij, peper en zout en goed mengen.
  • Verdeel het vlees in gelijke porties en mooie vorm met je handen tot hamburgers.
  • Bak de hamburgers in olijfolie gedurende ongeveer 3 à 6 minuten op beide kanten, naargelang je meer of minder doorbakken wilt.
  • Serveer met gebakken patatjes en een slaatje, worteltjes of boontjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten