maandag 1 februari 2010

Kaasschotel

kaasschotelHeel lekker en geen werk aan ! Reken ongeveer een 200 gram per persoon. Varieer in soorten, smaken en kleuren. Bijvoorbeeld:
  • een zachte kaas met witschimmelkorst (Camembert)
  • een zachte kaas met oranje korst (Chaumes)
  • een harde kaas (Old Amsterdam is echt een aanrader ! of comté)
  • een halfharde kaas (Nazareth)
  • een blauwe kaas (de blue d'Avergne is zeer lekker rond deze tijd van het jaar of een roquefort)
  • een geitenkaas
  • eventueel nog een kruidenkaas of notenkaas

Ongeveer een uur voor het opdienen, haalt u de kazen uit hun verpakking zodat ze nog wat kunnen ademen op kamertemperatuur. Dat komt smaak en aroma zeker ten goede.

Dien op naar keuze met verschillende soorten brood, druiven, allerlei soorten noten, boter, een slaatje, augurken, uitjes,...

Wat drinken bij de kaasschotel? Als het van mij afhangt: bier natuurlijk! Een Brugse witte, Duvel of je eigen favoriete bier! Een krachtige rode wijn kan ook natuurlijk of water, koffie of thee. Frisdrank en vruchtensappen zijn geen aanraders, maar de persoonlijke smaak is soms een vreemde zaak en sommige mensen gaan die combinatie wel aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten