zondag 14 februari 2010

Paprika's in de oven met pruimtomaten

paprika in de oven met pruimtomatenEen van de beste vegetarische recepten dat ik de laatste tijd gegeten heb. En zéér snel klaar: 10 minuten voorbereiding en 40 minuten de oven in. Een echte aanrader !

(voor 2 personen)
  • 1 gele en 1 rode paprika
  • 4 pruimtomaten
  • 4 tenen knoflook
  • gedroogde oregano
  • olijfolie
  • balsamicoazijn
  • geraspte emmental (of mozzarella...)
  • peper van de molen
  • zout
  • 2 eetl pesto
  • 1 eetl citroensap
  • 1 eetl bloem

(werkwijze)

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Doe de parpika's in de lengte in twee en verwijder de zaadjes.
  • Snijd de pruimtomaten in twee.
  • Snijd de knoflook fijn.
  • Verdeel de pruimtomaten en de knoflook over de paprika's.
  • Kruid met oregano, peper en zout. Besprenkel met olijfolie en balsamicoazijn.
  • Zet de paprika's 40 minuten in de oven.
  • Maak ondertussen een dressing van de pesto met 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel bloem.
  • Leg een hoopje geraspte kaas op de paprika's 5 minuten voor het einde van de baktijd.
  • Serveer de paprika's met de dressing en geroosterd brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten