zondag 28 februari 2010

Savooikoolpuree met worst

savooikoolpuree met worst(voor 3 personen)
  • 6 chipolata's
  • 1 savooikool
  • beetje melk
  • boter
  • 1 koffielepel natriumbicarbonaat
  • aardappelpuree volgens jouw recept
    (bij mij: geprakte gekookte aardappelen gemengd met room, melk, een ei, boter, peper, zout en nootmuskaat)
  • nootmuskaat, peper en zout
(werkwijze)
  • Verwijder de buitenste bladeren van de savooikool. Snijd de savooikool in repen tot aan de dikke witte nerven.
  • Breng lichtgezouten water aan de kook met de natriumbicarbonaat, doe de kool erin en kook gaar.
  • Giet af en laat goed uitlekken.
  • Mix fijn met een klont boter, een scheut melk, peper, zout en nootmuskaat.
  • Meng de savooikoolpuree met de aardappelpuree.
  • Kruid de worsten met peper en zout. Bak de chipolata's op klein vuur een minuut of 4 aan iedere kant.
  • Serveer het braadvocht over de savooikoolpuree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten