woensdag 17 februari 2010

Scampi in de wok met paprika en limoen

(voor 2 personen)
  • 10 grote scampi
  • 1 rode paprika
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • bieslook
  • arachideolie
  • peper en zout

(werkwijze)

  • Snijd de paprika in fijne reepjes.
  • Snijd de knoflook en de sjalot fijn.
  • Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.
  • Verhit de arachideolie in de wok en bak de scampi kort op hoog vuur. Niet te lang zodat ze niet taai worden.
  • Voeg de paprika, sjalot en knoflook toe aan de scampi en roerbak nog een minuutje of 2.
  • Kruid met peper en zout pers de limoen erover uit.
  • Werk af met bieslook en serveer met bijvoorbeeld rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten