zondag 21 februari 2010

Spiegelei met krokant slaatje

spiegelei met krokant slaatje(voor 2 personen)
  • 4 eieren
  • 100gr in fijne stukjes gesneden vers spek
  • verse ijsbergsla (in stukjes gesneden)
  • peper en zot
  • klontje boter
  • 3 eetlepels arachide-olie
  • 1 eetlepel witte wijnazijn

(werkwijze)

  • Maak een vinaigrette voor de ijsbergsla: meng de arachide-olie en witte wijnazijn en kruid met peper en zout. Meng met de ijsbergsla.
  • Bak de spekblokjes in een anti-aanbakpan.
  • Laat een klont boter smelten in een anti-aanbakpan, strooi wat zout erin en bak de spiegeleitjes. Peper de dooiers als je eitjes klaar zijn.
  • Serveer met een toastje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten