dinsdag 23 februari 2010

Steak champignon met frieten

Een klassieker, heel snel klaar te maken.

(voor 2 personen)
  • 2 steaks
  • 500gr champignons in schijfjes gesneden
  • 1 dl water
  • 1 koffielepel rundsbouillon
  • 2 dl room
  • een scheut whisky
  • boter
  • peper en zout
(werkwijze)
  • Kruid de steaks met peper en zout.
  • Smelt boter in een kleefpan bak de steaks op hoog vuur 3 à 5 minuten aan één kant. Na 1 minuut mag je het vuur een beetje lager zetten. Draai de steaks 1 keer om.
  • Als de gewenste bakwijze bereikt is, haal je de steaks uit de pan en laat je ze rusten onder aluminiumfolie.
  • Bak nu de champignons in het aanbaksel van de steaks. Als het verbrand aanbaksel is, moet je het wegsmijten en wat verse boter gebruiken.
  • Blus met een geut whisky, voeg wat water en de rundsbouillon toe en roer het aanbaksel los. Laat de saus opkoken en voeg de room toe. Laat inkoken tot de helft.
  • Als je saus wat dikker moet zijn, mag je hem binden met wat maïszetmeel opgelost in water.
  • Serveer met verse frietjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten