zaterdag 27 februari 2010

Stoofvlees met frieten

Moet een uurtje op het vuur staan, maar je hebt er weinig werk aan. Ideaal is om dit de dag ervoor klaar te maken. De smaken zullen de dag erna veel beter zijn én je hebt de dag zelf enkel nog je frieten te bakken!

(voor 3 personen)
  • 1 eetlepel boter
  • 800gr varkensvlees in gelijke stukjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ui
  • 1 dl water
  • 2 flesjes zoet bruin bier
  • tijm en laurier
  • 1 witte boterham
  • 1 eetlepel mosterd
  • frieten !
(werkwijze)
  • Smelt de boter in een kleefpan.
  • Kruid het vlees met peper en zout en bak het een minuut of 4 langs alle kanten mooi bruin tot je mooi bruin korstje krijgt.
  • Bestrooi met bloem.
  • Doe het vlees in een kookpot en bestrooi opnieuw met bloem.
  • Snijd de ui en bak ze in het braadvet van het vlees aan.
  • Voeg er een beetje water bij wanneer ze goudbruin zijn en roer het aanbaksel los.
  • Doe de ui bij het vlees.
  • Giet het bier erover en roer.
  • Voeg de tijm en laurier toe en leg er een boterham met mosterd op.
  • Laat opkoken en draai dan het vuur heel laag en laat 60 à 90 minuten pruttelen?
  • Serveer met frietjes en een pint !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten