donderdag 11 februari 2010

Tajine met lam en groenten

tajine met lam en groentenMaak 1 of 2 dagen vooraf. Bijvoorbeeld op een luie zondag om dan op maandag als je geen tijd hebt op te eten. Gewoon even opwarmen dan.

De tajine staat wel ruim een uur op het vuur, maar de voorbereiding vraagt bijna geen tijd: gewoon je groenten snijden en in de tajine werpen!

(voor 2 personen)
  • 2 lasmboutsneden
  • 3 tomaten
  • 2 wortels
  • 1 courgette
  • een paar aardappeltjes in grove stukken gesneden
  • 1 ui in grove stukken gesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesnipperd
  • olijfolie
  • 35gr tomatenconcentraat
  • kruiden: koriander, gember, komijn, paprikapoeder en een mespuntje cayennepeper
  • peper en zout

(werkwijze)

  • Snij het vlees in blokjes van ongeveer 3 cm.
  • Pel de tomaten (10 sec. in kokend water: pelt gemakkelijker), ontpit en snij in grote stukken.
  • Snijd de courgette de wortels in grote stukken.
  • Kruid het lamsvlees en bak samen met de ui en knoflook bruin aan alle kanten in een kleefpan.
  • Warm ondertussen uw tajine op.
  • Doe het vlees in de tajine. Blus de kleefpan met water en roer het aanbaksel los en doe in de tajine.
  • Kruid met koriander, gember, paprikapoeder, komijn, cayennepeper, peper en zout.
  • Doe de wortel, tomaat en tomatenconcentraat in de tajine en doe ongeveer een 3-tal dl water in totdat de zaak ongeveer onder water staat.
  • Dek af en laat ongeveer 45 minuten pruttelen.
  • Voeg de patatjes toe en nog eens 10 minuten later de courgette en dan nog eens een kwartiertje sudderen.
  • Klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen