donderdag 4 februari 2010

Verse pasta maken

Voor de liefhebbers die meer tijd hebben. Verse tagliatelle voor bij onze bolognesesaus vandaag.

(voor 4 personen)
  • 400gr bloem (per 100gr bloem 1 ui)
  • 4 eiers

(werkwijze)

  • Doe de bloem en eiers in een kom en kneed.
  • Als het een beetje een geheel begint te vormen, doe je het deeg eruit.
  • Goed verder kneden met de handen op de tafel met een beetje bloem erop gestrooid ongeveer 10 minuten.
  • Wikkel in vershoudfolie en laat een nacht in de frigo rusten.
  • De dag erna rol je het deeg plat met een deegrol en snijd in stukken voor door de pastamachine te draaien.
  • Rol het door de pastamachine in stand 1.
  • Plooi het deeg dicht en rol het opnieuw door de pastamachine in stand 1.
  • Herhaal dit een viertal keer tot je een mooi egaal geheel krijgt.
  • Snij in de gewenste lengtes en rol elk stuk door de pastamachine, telkens in hogere stand tot je de gewenste dikte krijgt. Sla geen enkele stand over!
  • Op het laatste door je de pasta door de gewenste vorm, bijvoorbeeld tagliatelle.
  • Wij koken de pasta onmiddellijk (zie recept tagliatelle bolognese), maar je kan hem ook laten drogen ongeveer 24u op een handdoek om achteraf te koken. De pasta zou ongeveer twee weken houdbaar zijn zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten