dinsdag 30 maart 2010

Eendenborst met gestoofde paprika

eendenborst met gestoofde paprika(voor 2 personen)
  • 2 eendenborsten
  • 3 paprika's, ontpit en in fijne reepjes
  • 1 teentje knoflook fijngesnipperd
  • 1 dl room
  • 1 dl kalfsfond
  • 1 eetlepel paprikatapenade (Colruyt: bokaal Apérifine, Crema di Peperoni)
(werkwijze)
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een kookpot en laat het fijngesnipperde knoflook fruiten. Voeg de paprikareepjes toe en roer. Laat op een zacht vuurtje afgedekt sudderen gedurende 20 à 25 minuten.
  • Verhit ondertussen een antikleefpan en leg er de eendenborst in met de velkant naar onder. Laat ongeveer 10 minuutjes bakken op matig vuur en giet regelmatig het smeltende vet weg. Draai om en laat nog een 5-tal minuten aan de andere kant bakken. Kruid met peper en zout.
  • Maak de saus: haal de eendenborsten uit de pan en houdt warm onder aluminiumfolie. Giet het vet weg en roer de braadresten los met de kalfsfond. Voeg de room en de tapenade toe. laat wat inkoken tot een ingebonden sausje. Kruid met peper en zout.
  • Snijd de eenborsten in sneedjes en serveer met de paprika en de saus en frieten !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten