woensdag 10 maart 2010

Venkelstoemp met zalm

(voor 2 personen)
  • 1 venkel
  • 4-tal aardappelen
  • boter
  • 2 zalmfilets
  • 1 dl sojaroom
(werkwijze)
  • Kook de aardappelen gaar en maak er stoemp van = prakken met stoemper en dan een klontje boter en sojaroom onder roeren.
  • Snijd het kontje van de venkel af. Verwijder lelijke bladeren aan de buitenkant. Trek van de rest van de bladeren vanaf het snijvlak de fijne draden naar boven af. Snijd de harde stukken onderaan het worteleind weg en het loof. Snijd de venkel in grove stukken.
  • Bak de venkel rauw aan in een antikleefpan met een beetje boter. Op die manier blijft de smaak goed in de venkel. Kruid met peper en zout en laat zeker een zestal minuten aanbakken.
  • Meng de venkel onder stoemp en kruid met peper en zout.
  • Voor de zalm gaan we boter smelten in een antikleefpan. Draai het vuur laag en leg de zalm erin (met de velkant naar onder). Kruid met peper en zout. Laat afgedekt op zacht vuur halfgaar bakken. Bovenaan moet de zalm warm zijn, maar nog rauw.
  • Schik de venkelstoemp op een bord en de zalm erop of ernaast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten