woensdag 17 maart 2010

Zalm met bieslookroomsaus en spruiten

zalm met bieslookroomsaus en spruiten(voor 2 personen)
  • 2 zalmfilets
  • 400gr spruiten
  • 1dl witte wijn
  • 2,5 dl room
  • fijngesneden bieslook
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • boter
(werkwijze)
  • Blancheer de spruiten ongeveer 5 minuten in licht gezouten water. Giet af onder koud stromend water en laat uitlekken.
  • Bak de spruiten in een pan met boter. Kruid na twee minuten met peper, zout en nootmuskaat. Laat op zacht vuur verder garen tot ze zo zacht zijn als je zelf wil. Proef af en toe eens.
  • De zalmfilets bakken we in een antikleefpan op laag vuur slechts op 1 kant, de bovenkant kruiden met peper en zout en de pan afdekken. Op zacht vuur laten garen tot de bovenkant van je zalm warm heeft maar nog rauw is. Mmm...
  • De bieslookroomsaus maak je als volgt:
  • Giet de witte wijn in een hoge pan. Laat tot de helft inkoken.
  • Doe er de room bij en laat wat inkoken.
  • Klop er een grote eetlepel boter door.
  • Kruid met peper en zout en voeg er een eetlepel of 2 fijngesneden bieslook aan toe.
  • Dien op met gekookte aardappelen bijvoorbeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten