vrijdag 2 april 2010

Gebakken scampi met asperge en bieslookbotersaus

gebakken scampi met asperge en bieslookbotersaus(voor 2 personen)
  • een hoop asperges
  • een hoop scampi
  • Voor de bieslookbotersaus
  • 2 eetl verse fijngesnipperde bieslook
  • 1 eetl witte wijnazijn
  • 2dl witte wijn
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 125g boter
  • 125g zure room

(werkwijze)

  • Schil de asperges en kook ze beetgaar in kokend gezouten water. Bind de asperges met een zacht touw tot een bussel. Leg dat busseltje in een ruime pan gevld met gezouten water. Breng ze aan de kook en laat deze 4 tot 5 minuten koken. Kijk erop toe dat de aspergepunten niet tegen de rand van de pan worden gedrukt. Haal de pan van het vuur laat ze 15 tot 20 minuten met gesloten deksel doorgaren. Ze zijn gaar als het uiteinde tussen duim en wijsvinger kan pletten zonder het in tweeën breekt.
  • Bak de scampi kort in hete olijfolie.
  • Maak de bieslookbotersaus. Vertrek van een blanke botersaus door de fijngesneden sjalot, azijn en witte wijn in een pannetje tot ¼ te laten inkoken. Doe er dan boter en de zure room bij. Roer goed en breng tot het kookpunt. Mix het mengsel. Werk de saus af met de fijngesnipperde bieslook.
  • Leg op elk bord asperges. Schik er de scampi op. Serveer de saus er apart bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten