zaterdag 3 april 2010

Gebakken sint-jakobsvruchten met asperges

gebakken sint-jakobsvruchten met aspergesDit is een variatie op het recept van gisteren. in plaats van scampi gebruiken we nu sint-jakobsvruchten.

(voor 2 personen)
  • een hoop asperges
  • een aantal mooi sint-jakobsvruchten
  • peper en zout
  • voor de blanke botersaus
  • 1 eetl witte wijnazijn
  • 2 dl witte wijn
  • 1 sjalot
  • 125g boter
  • 125gr zure room

(werkwijze)

  • Schil de asperges en kook ze beetgaar in kokend gezouten water. Bind de asperges met een zacht touw tot een bussel. Leg dat busseltje in een ruime pan gevld met gezouten water. Breng ze aan de kook en laat deze 4 tot 5 minuten koken. Kijk erop toe dat de aspergepunten niet tegen de rand van de pan worden gedrukt. Haal de pan van het vuur laat ze 15 tot 20 minuten met gesloten deksel doorgaren. Ze zijn gaar als het uiteinde tussen duim en wijsvinger kan pletten zonder het in tweeën breekt.
  • Bak de sint-jakobsvruchten op hoog vuur kort 1 minuut aan elke kant in hete olijfolie.
  • Maak de blanke botersaus door de fijngesneden sjalot, azijn en witte wijn in een pannetje tot ¼ te laten inkoken. Doe er dan boter en de zure room bij. Roer goed en breng tot het kookpunt. Mix het mengsel. Werk de saus af met de fijngesnipperde bieslook.
  • Leg op elk bord asperges met erop de sint-jakobsvruchten en dresseer de blanke botersaus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten