dinsdag 13 april 2010

Gebakken zeetong met puree van broccoli en saffraansaus

(voor 2 personen)
  • 400gr broccoli
  • 4 aardappelen
  • 2,5 dl room
  • 1 dl witte wijn
  • paar saffraandraadjes
  • boter
  • 2 grote tongen
  • peper en zout
(werkwijze)
  • Kook de aardappelen en pureer. Meng met boter, 1dl room. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Kook de broccoliroosjes gaar in ongeveer een 5 minuten. Schrik onder koud water en meng door de aardappelepuree. Kruid naar believen.
  • Maak ondertussen een saffraanroomsaus: laat de witte wijn inkoken, voeg 1,5 dl room toe, een beetje visbouillon, peper en zout en een paar saffraandraadjes. Laat inkoken tot een gebonden saus.
  • Kruid de tongen met peper en zout en wentel in bloem. Klop overtollige bloem af en bak in veel boter op hoog vuur een 3 à 4 minuten per kant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten