woensdag 7 april 2010

Tomates crevettes met gebakken aardappelblokjes

tomates crevettes met gebakken aardappelblokjesDe nadruk in dit gerechtje ligt op de speciaal gebakken aardappelen. Heel simpel en toch speciaal.

(voor 2 personen)
  • een aantal aardappelen
  • 2 tomaten
  • 200 gram garnalen
  • 2 eetlepels mayonaise

(werkwijze)

  • Haal het vruchtvlees uit de tomaten. Als je tijd hebt, kan je tomaten pellen.
  • Meng de garnalen met de mayonaise.
  • Vul de tomaten met het mengsel.
  • Met de aardappelen doen we iets speciaals. Schil de ongekookte aardappelen en was ze. Snijd ze vervolgens in kubusjes van een halve cm. Laat deze stukjes zacht bakken gedurende twintig minuten tot een half uur in een braadpan. Schep regelmatig om. En zout de aardappelen vooral niet, want anders worden ze slap en dan plakken de stukjes aan elkaar. Tien minuten voor ze gaar zijn, voegen we misschien nog een fijngehakte ui toe. Regelmatig omscheppen. En op het einde eventueel bestrooien met wat fijngehakte platte peterselie en dan zouten. Een prachtbereiding !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten