vrijdag 9 april 2010

Zalm in de oven met tomaat, venkel en dragon

Een echte aanrader !

(voor 2 personen)
  • 2 zalmhaasjes
  • 2 tomaten in fijne plakjes
  • 1 venkel
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 dl gepureerde tomaten (passata)
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 sjalot in fijne ringen
  • dragon
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • olijfolie
  • 1 dl witte wijn
(werkwijze)
  • Verwijder de uitgedroogde snijvlakken van de venkel en het harde onderste. Snijd in plakken van 0,5cm. Bak aan in boter eventjes en overgiet dan met een scheutje water en laat een tiental minuutjes zacht pruttelen onder deksel. Kruid met peper en zout.
  • Vet een ovenschotel in met olijfolie en schik er de sjalot en tomaat in.
  • Strijk de tomatenpuree uit en bestrooi met knoflook.
  • Schik er de zalmhaasjes op en overgiet met de passata, de witte wijn en een beetje sinaasappelsap. Schik er de venkel bij.
  • Druppel wat olijfolie erover en bestrooi met gehakte dragon. Kruid met peper en zout en zet in een voorverwarmde oven van 160°C ongeveer een 15-tal minuten afhankelijk van de dikte van de vis.
  • Dien op met couscous.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten