woensdag 14 juli 2010

Gebakken tong met ratatouille

tong met ratatouille(voor 2 personen)
  • 4 zeetongen
  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 1 tomaat, ontpit en in blokjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngesnipperd
  • olijfolie
  • tijm
(werkwijze)
  • Maak de ratatouille. Fruit de ui en knoflook zachtjes in olijfolie.
  • Doe de aubergine, courgette, tomaat en tijm erdoor en laat ongeveer 15 minuten afgedekt gaar sudderen. Dan nog eens 5 minuutjes zonder deksel.
  • Bak de tongen in boter ongeveer 3 minuten aan iedere kant tot ze mooi bruin en gaar zijn.
  • Schep de ratatouille op de borden en leg er de ontgrate gebakken tongen op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten