maandag 5 juli 2010

Gerookte vis met komkommersla

(ingrediënten)
  • gerookte haring, makreel en sprot (vette visjes)
  • zoetzure augurken
  • koude aardappelen (overschot gekookte aardappelen van de dag ervoor... of 2 dagen ervoor)
  • 1 komkommer
  • sausje voor de komkommer:
  • 1,5 dl room
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 koffielepel mierikswortelpasta
  • verse, fijngehakte dille
(werkwijze)
  • Maak een koud schoteltje van de gerookte vis, de in schijfjes gesneden augurken en de koude aardappelen.
  • Snijd de komkommer in de lengte in twee en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snijd in kleine stukjes.
  • Maak het sausje voor op de komkommers: klop wat room op tot hij mooi dik maar nog lopend is. Meng er een lepeltje mosterd en een lepeltje mierikswortel door samen met een stevige hoeveelheid fijngehakte dille.
  • Serveer de komkommersla bij de gerookte vis. Mmm...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten