zondag 4 juli 2010

Koude schotel van gerookte zalm en grijze garnalen

koude schotel van gerookte zalm en grijze garnalen(voor 2 personen)
  • gerookte zalm in plakjes
  • 2 eiers
  • 100gr gepelde grijze garnalen
  • een appeltje
  • een krop sla
  • 3 eetl olijfolie
  • 1 eetl witte wijnazijn
  • beetje vloeibare honing
  • beetje mosterd
  • peterselie
  • peper en zout
  • parmezaanse kaas

(werkwijze)

  • Kook de eieren hard (= 10 minuten) en laat afkoelen.
  • Schik de salade op het bord met erop de gerookte zalm, de eieren in plakjes, de grijze garnalen en het appeltje in blokjes.
  • Maak een vinegraitte voor erop naar eigen smaak van de olijfolie en witte wijnazijn met een beetje vloeibare honing en een beetje mosterd erin. Kruid met peper en zout.
  • Bestrooi met vers geraspte parmezaanse kaas en peterselie.

1 opmerking:

Luigi Il Gambero zei

Win een diner voor twee in een sterrenrestaurant!

Deze zomer staat het Nederlands Visbureau weer helemaal in het teken van een nieuwe, superleuke kookwedstrijd met de grijze garnaal! Van 1 juli tot 31 augustus dagen we je uit een creatief recept te bedenken met als thema ‘internationaal met de grijze garnaal’. Tijd zat dus om ook op je vakantiebestemming een vleugje inspiratie op te doen!

Op het prijzenmenu: een “diner voor twee” in één van de 12 toprestaurants, waarde: van 140 tot 520 euro! Laat deze unieke kans niet liggen en rep je naar www.grijzegarnaal.be, want daar vind je alles wat je weten moet!

We kijken alvast uit naar jouw inzending!

Groetjes Luigi
Http://www.grijzegarnaal.be
Http://blog.grijzegarnaal.be
Http://wedstrijd.grijzegarnaal.be

Een reactie posten