zaterdag 3 juli 2010

Zomerse tomatentaart

zomerse tomatentaart(voor 2 personen)
  • 1 kleine sjalot
  • 7 groene olijven zonder pit
  • Halve rijpe appel
  • Enkele blaadjes vers basilicum
  • 1 knoflookteentje zonder kern
  • Sherryazijn
  • Olijfolie
  • 145g pesto van tomaat
  • 5 rijpe tomaten
  • 1 stengel witte selderij
  • 1 rode ui
  • 30gr pastinaak
  • Verse bieslook

(werkwijze)

  • Hak de sjalot, de groene olijven, de appel, de basilicum en de knoflook fijn en breng op smaak met sherryazijn en olijfolie. Roer alles goed om tot een tapenade.
  • Maak de taart als volgt. Neem een grote ronde schotel van ongeveer 25cm doorsnede en bedek de bodem met een maag pesto.
  • Verwijder de steeltjes van de tomaten en snijd in fijne plakjes.
  • Leg een laag tomaten op de pesto.
  • Bedek met een laag tapenade en leg er opnieuw enkele plakjes tomaat bovenop.
  • Herhaal dit nog één keer.
  • Werk de taart af met de fijngesneden selderij en uiringen en garneer met geraspte pastinaak (lijkt op geraspte parmezaan) en bieslook.
  • Breng op smaak met peper van de molen en enkele druppels olijfolie.
  • Zet de schotel op tafel zodat iedereen zich kan bedienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten