zondag 20 februari 2011

Chinese kool stoemp met kalkoenschitzel

(voor 4 personen)
  • 4 kalkoenschnitzels
  • een aardappel of 6
  • boter
  • melk
  • nootmuskaat
  • peper, zout
  • een chinese kool in fijne reepjes gesneden
  • een wortel of 10 in schijfjes gesneden
  • 1 ui fijngesneden
(werkwijze)
  • Maak een aardappelpuree. Kook de aardappelen, stoempen met melk, boter, zout, peper en nootmuskaat !
  • Blancheer een paar minuten de wortels, laat uitlekken.
  • Stoof de wortels en de ui op een laag vuur. Kruid met peper en zout, eventueel een beetje vloeibare honing toevoegen. De laatste paar minuten de Chinese kool erdoor roeren.
  • De groentjes door de puree roeren.
  • De kalkoenschitzels op heel hoog vuur in arachideolie (boter zal verbranden op zulke hoge temperatuur) twee minuten langs iedere kant bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten