woensdag 23 februari 2011

Farfalle met scampi en zeekraal

(voor 2 personen)
  • boter
  • 15 dikke scampi
  • 1 dl witte wijn
  • een scheutje water
  • 1 koffielepel kreeftenbouillon
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • 1 dl sojaroom
  • peper en zout
  • 150gr zeekraal
  • farfalle

(werkwijze)

  • Smelt de boter in een gewone braadpan want we hebben het 'aanbaksel' straks nodig voor de saus.
  • Bak de scampi in de boter net voor die bruin wordt. Zet het vuur matig en bak de scampi één minuut aan iedere kant. Door ze zeer kort aan te bakken zijn de scampi nog rauw vanbinnen en kun je de roomsaus maken in dezelfde pan vooraleer de scampi taai worden.
  • Blus de pan met de witte wijn en het water en roer het aanbaksel goed los.
  • Voeg de kreeftenbouillon en de tomatenpuree toe.
  • Laat de saus tot de helft inkoken en voeg dan de room toe en laat de roomsaus tot kookpunt komen.
  • Bak de zeekraal zeer kort op hoog vuur in een aparte pan en meng dan onder de saus.
  • Kook ondertussen de farfalle gaar en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten