dinsdag 22 februari 2011

Ossenhaas met sjalottensaus en waterkers

(voor 2 personen)
  • 2 ossenhazen
  • 3 sjalotten in fijne halve ringen
  • 1/2 dl rode wijn
  • 1 dl rundsfond
  • een scheut cognac
  • een bussel waterkers
(werkwijze)
  • Verwarm de oven voor op 170°C.
  • Kruid het vlees langs beide kanten met peper van de molen en zout.
  • Smelt een klont boter in een bakpan op hoog vuur en korst het vlees aan. Zet het vuur op tijd zachter zodat de boter niet verbrandt.
  • Zodra het vlees een goudbruin korstje heeft, leg je het in een ovenschotel. Laat het vlees 5 minuten verder garen in de oven.
  • Fruit de sjalotten in de pan waarin je het vlees hebt aangebakken. Laat ze lichtbruin kleuren.
  • Schenk wat cognac in de pan en flambeer (dampkap uit!).
  • Giet de rode wijn in de pan en de rundsfond.
  • Kruid met peper en zout en laat enkele sudderen.
  • Haal het vlees uit de oven en laat het even rusten onder zilverpapier, zodat de braadsappen zich mooi kunnen verdelen.
  • Serveer met de waterkers en eventueel frietjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten